Bolu'da Kamp Yapmak

Onlarca farklı yaylası, gölleri ve doğal güzellikleri ile doğa kampı ve kampçılık için uygun koşullar sunan Bolu; doğaseverlerin vazgeçilmez adreslerinden biri. Dağcılık, trekking, kayak, doğa kampı ve karavan tatili yapmak isteyenlerin özellikle tercih ettiği Bolu dağları; yaz aylarında sağlıklı  serinlik sunan az yağışlı bir iklime sahip. Kış aylarında ise, kar kampları için hem İstanbul ve Ankara’ya yakınlığı hem de yüksek rakımda olması nedeniyle tercih edilen popüler bir kamp lokasyonu.  

MounTRain Outdoor Club’ın bulunduğu Bolu-Aladağlar Yolu, Beşpınarlar Mevkii, sarıçam ormanları, yaylaları, gölleri ile trekking ve dağ bisikleti için uygun parkurlara sahiptir. Tesise de çok yakın olan, etrafı sarıçam ve göknar ağaçları ile kaplı Gölcük Tabiat Parkı, panaromik göl manzaralarıyla her mevsim muhteşem görüntüler sunar gezginlere ve fotoğraf meraklılarına.

Bolu’nun farklı ilçelerinde yer alan ve yakında gezilecek yerler arasında sayılabilecek birbirinden güzel doğa varlıkları arasında Göynük tarafındaki Sünnet Göl, Kartalkaya Kayak Merkezi, Abant Gölü, mimari güzelliği ile Mudurnu ilçesi, Mengen tarafında Yedigöller Milli Parkı ilk akla gelenlerdir.


Bolu’da ayrıca, kent içindeki tarihi Bolu evleri, hanlar, camiler, çeşmeler de görülmeye değerdir. Tüm bunların yanı sıra, jeotermal su kaynakları nedeniyle kaplıcalarıyla da ünlü olan Bolu ve çevresi, termal turizm açısından da bir cevherdir.


Tüm bu doğal güzellikleri ile Bolu ili, ister yaylada, ister karlı bir dağda, ister göl kıyısında veya termal bir atmosferde, farklı çadır ve karavan kampı deneyimleri için ideal bir bölgedir.

Bolu Aladağlar

Aladağ Yaylaları, Bolu'nun 25-30 kilometre güneyindeki dağ yamaçları üzerinde, orman alanları arasında yer alır. Oldukça geniş bir alana adını veren Aladağlar, Göksu Tabiat Parkı, Aladağ Göleti ve yemyeşil düzlükleri ile kampçıların önemli adreslerinden biridir. MounTRain, bu bölgede, Bolu-Aladağlar yolu üzerinde bulunmaktadır. Bölgedeki yaylalar arasında çadır kampı, trekking ve dağ bisikleti için son derece uygun parkurlar bulunur. Bu nedenle, Bolu kamp noktası olarak doğaseverler arasında son derece popüler bir merkezdir.